Chlastačka v Penaltě

26.04.2010 17:56

     Asi kolem 6. odpolední se scházíme v sídle našeho sponzora. Každýmu komu lze naměřit iq už snad z nadpisu došlo, že v Penaltě. Dorážím s první skupinou a to jest tedy já, Chomča, Pája, Kůďa a Váca. V této nepočetné sestavě zabíráme nám vyhrazený stůl pro 30 lidí, což vypadá poněkud nepatřičně. Já začínám bezohlednou litvu G12 a je mi všechno jedno. Asi během hodiny doráží další spoluhráči, většinou lidi z B a C týmu. Dáváme si první várku opečených kolen a je fajn. Rovněž každý příchozí odevzdává kilo (každýmu, kdo není úplně dementní dochází, že tím je myšleno 100 Kč) do skleničky poslední záchrany. A to proto, aby bylo na případné nečekané výdaje, jak se tomu stalo před rokem.

    A tak lejeme a vesele debatujeme. Asi kolem 8. přichází i početná skupina zástupců A týmu. Polovinu z nich vůbec neznám. Navíc si i díky rozmístění stolů sedají dosti separovaně a tak ani nějaké sdružování mezi A na jedné straně a B,C na straně druhé neprobíhá. Zato se točí jedno kolo zelených za sebou :) Doráží Otec zakladatel a okamžitě se snaží ničit vydobyté poháry, což už k našim posezóním rozlučkám patří stejně jako lití olova do staročeských vánoc. Obsluha donáší další rundu pečeně a panuje spokojenost. Dobrou náladu vyvolanou kvalitní žranicí a stoupající mírou alkoholu v krvi účastníků poněkud kalí fakt, že ze sklenici poslední záchrany se jaksi vytratilo 2000 korun. Jak k tomu došlo nikdo neví. Buď to někde vypadlo a nebo je jeden z nás regulérní zloděj a pořádná kurva, která okrádá i kamarády. Nicméně nikdo nebyl přistižen ani usvědčen, a proto nemá smysl vynášet tu jakékoli soudy.

    Tak jako tak se chlastá dál. Debatuju s Otcem zakladatelem o budoucnosti webu, utrhujeme si z lidského neštěstí, děláme vtipy na Blážu atp :) Jsme prostě zlí lidé. Nějak se mi to všechno začíná mlžit v alkoholickém oparu, ale zřejmě nějak mezi půlnocí a jednou po půlnoci se část lidí, včetně mě přesunuje směr Night Club Baraca. Já tam vydržím možná do půl třetí. Poté se potácím Širokou ulicí s myšlenkou nakouknutí do baru 141. Předním však posedávájí Bártis s Jéňou a kouří nějakou divnou aromatickou cigaretu :) zřejmě tajemství jejich dobré nálady. Jelikož jim právě přijíždí taxi a jeliož Jéňa bydlí na stejném nejmenovaném sídlišti jako já, vetřu se k nim a za pár minut už ulehám na podlaze své chodby. Byla to jářku veselá taškařice a mooc jsme se tenkrát všichni nasmáli.

Zpět