Další kolo

24.11.2010 20:00

    Céčko mělo o předchozím kole poměrně náročné rozlosování a to když zcela netradičně muselo nastoupit do 3 zápasů po sobě. Hoši z G na hrudi se výzvy nezalekli a nelehkého úkolu se zhostili s přiměřenou ostudou. Nebyl jsem zápasům osobně přítomen a tak pouze z doslechu dovídám se o tragické hře a neméně tragických výsledcích. A tak jen ve zkratce: G12 "C" x Luže 1:3,  G12 "C" x Střed Slatiňany "B" 0:3. Poslední výsledek přinesl lehčí uspokojení zejména s ohledem na přikazání č.5, kdy naši žlutí porazili výrazně oslabené oranžové SPS 1:0. K výsledkům musím poznamet pouze to, že OZ v bráně opět čaroval a na inkasovaných gólech nenese žádnou vinnu!!

    Následující volný pracovní den rozjelo svoje druhý kolo zápolení v okresním přeboru. V tom se našim rekům z Béčka postavil ponejprve celek Rozhovic. Zápas to byl z naší strany nešťastný. Dle mého pohledu jsme měli víc ze hry, ale z ojedinělých akcí inkasujeme takový zvláštní góly, tzv. "brambory" a celej zápas musíme dotahovat vždy jednogólový náskok. To se nám naštěstí vždy podaří a tak je konečný výsledek 3:3. Poděkování patří hlavně při chuti hrajícímu Mihymu, který se postaral o dva naše góly.

   Zápas č.2 toho dne nám do cesty staví školní docházkou obtížené pubescenty z Hlinska. Ti si říkají Juventus, mají černobílé pruhované dresy a ví se o nich, že jsou až přehnaně běhaví a snad i fotbalový. Nelze si nevšimnou, že s nima přijela i menší delegace postarších týpků: zřejmě rodinní příslušníci stylizovaní do rolí trenérů, masérů a manažerů. Klání se odehrává v poměrně svižném tempu a je vidět, že mladíci si s míčem opravdu rozumí. My však dobře bráníme a centimetry a kila navíc jsou nám protentokrát značnou výhodou. Hoši se od nás odrážejí jak od gumového hradu a ještě více šokovaní jsou, když Mihy po jejich špatně rozehře z autu u naší brány vezme balón, přeběhne celý hřiště a hodí Pájovy na nohu před prázdnou kasu: 1:0.

   Pak se Juventusu nějak podařilo vyrovnat, tu situaci už bohužel nemám v paměti. Každopádně půlka skončila 1:1. Druhá 14ti minutovka se odehrává v podobném duchu. Nebojím se napsat, že soupeř hrál o trošku líp a měl asi i víc střel na bránu, které však likvidoval opět výtečný Urbis. K vyloženému přečíslení došlo snad jen jednou, kdy jeden z "nich" šel na našeho golmana úplně sám, naštěstí situaci psichycky nezvlád a nedokázal ani trefit kasu. Ale ulevilo se mi kurevsky. 

   A tak musel přijít zasloužený trest. Chomča byl zase jednou v pravý čas na pravým místě a situaci tváří v tvář brankáři hlineckých řešil nekompromisním dělem pod víko. 2:1. Kluci pak ještě zkusili power play. Vytvořili nám pár horkých chvilek, ale nakonec to všechno zase dopadlo jako v pohádce :) 3 body jdou za těmi hodnými a my míříme do sprch a do Penalty.

   V Penaltě se sešlo tradiční tvrdé jádro. Zklamáním bylo, že moje cd kompilace připravená pro tuto příležitost přišla vniveč, jelikož přehrávač za barem byl prostě na hovno. I tak to byla tenkrát náramná taškařice a mooc jsme se všichni nasmáli.

    

Zpět