Derby a Míčov

06.02.2011 14:15

        Prestižním chrudimským derby proti alkoholikům z Kleopatry jsme zahájili předpředposlední kolo aktuální sezóny. Již při prvním zběžném pohledu na sestavu soupeře bylo jasné, že se nesešli v nejvyšších počtech. Navíc jim nepřišel golman a dokonce přišli i o nahrádního, když ten v zápase předcházejícím našemu neudržel na uzdě chatrné nervy a vynadal rozhodčímu tak hrubě, že si vysloužil kartu barvy rudé. Následně odkráčel středem do kabin, aby se vzápětí vrátil pro klíč a znovu nás všechny pobavil.

   Samotný zápas přinesl hromadu zvratů a bohužel i zmatků v naší obraně, jaký jsem snad ještě nezažil. Začalo to asi ve druhý minutě, kdy 3 naši hráči odešli střídat a proces výměny trval nebývale dlouho. Soupeř toho dokonale využil a rychlou rozehrou se vřítil do vyklizeného pole - 0:1. Nicméně i přesto bych řek, že jsme měli lehce navrch a taky se nám za nedlouho podařilo srovnat. Myslím, že to na sebe vzal Mihy. Pak přišlo hvězdné střídání Kudrnáčovo, když ten během chvilky 2x po sobě využil zaváhání konkurenční obrany. 3:1 a vypadalo to na pohodu. Nicméně ještě do půle to bylo opět jen o gól.

   O pauze se s Mihym domlouváme na herní variantě, kdy já mu z půlky nahraju do středu před bránu, pak se s printem přesunu, on mi to vykulí a já dám z první gól...

    Druhá půlka přinesla drama jak od Shakespeara. Hra se musela divákům líbit. Nahoru dolů, útok za útokem. Vynikajícím výkonem nás podržel OZ v bráně. Při jednom inkasovaném gólu mi ho bylo až líto, to když vyrazil dělovku z asi 3 metrů i 2 následné dorážky, ale prostě to nikdo od nás nebyl schopnej odkopnout a nakonec to tam Kleopatráci dotlačili. Asi minutu a půl před koncem za stavu 4:3 pro nás si protivník vyžádal time a zkusil štěstí při powerplay. To taky bleskově využil a snad po 10 vteřinách nám Buben se štěstím vstřelil vyrovnávácí gól. Chvíli na to v další jasný šanci mohl dokonce strhnou vedení na stranu Kleopatry, ale opět čaroval OZ a tak příšel náš protiútok a čas pro domluvený varianty :) Přesně jak sme to řekli posílám z půly míč na Mihyho a ženu se na střelu. Mihy míč ještě chvíli podržel a pak mi ho šikovně posunul do volnýho prostoru. Já placírkou nekompromisní střelou k tyči vstupuju de dějin zápasu jak střelec vítězného gólu - asi půl minuty před koncem, tak zařezávám naše soky a je hotovo. 5:4 pro G12.

   O volném zápase sledujeme střetnutí Heřmaňáku s Miřeticema. Z této podívané sem si odnesl poznatek, že v Heřmaňáku snad není nikdo normální. Tolik agresivity a zášti k soupeři a rozhodčím se nevidí ani při třetích poločasech Sparty s Baníkem :) Tam, kde jde normální člověk diskutovat, tam začne hráč Heřmaňáku nepříčetně hystericky řvát atp. Ale to je jen taková moje poznámka.

   Náš zápas s Míčovem měl při pohledu na tabulku být jednoznačnou záležitostí. Bohužel tomu tak úplně nebylo, ikdyž jsme měli více ze hry, ale ne a ne dát gól. V tomto zápase totiž zachytali výborně golmani na obou stranách. Nejen OZ, ale i jeho kolega v bráně Míčova zaslouží uznání. O jediný náš gól se postaral Váca, když hlavou! dorazil odraženou střelu. Vedení jsme však neudrželi a za obdržený gól cítím trochu vinny. Podcenil sem situaci, kdy útočník Míčova dobíhal zdánlivě nedoběhnutelný balón mířící do autu. Místo, abych ho dojel, tak sem jen lehce stínoval. Jenže on to oproti všem předpokladům stihnul a ještě perfektně nahrál na volnýho spoluhráče, který nekompromisně trestal - 1:1. Do konce už se nic vyznamnýho nestalo a my tak odvážíme pouze 4 body.

  Následuje přesun do hostince, tentokrát ne do Penalty, ale na starý dobrý SKáčko. I když to tentokrát největší tahouni - Zdenda s Pájou vypustili za což je tady veřejně karám a uděluju černý puntík, jsme se stejně sešli v kvalitní sestavě. Mě se sedělo nebývale dobře. Navíc asi o půl 8 se kolem nás sešlií hráči Ačka, aby zapili Mášův odlet do mise. A tak sem poseděl asi do 10 vypil asi 11 piv :)

Každopádně to byla jářku veselá taškařice a mooc jsme se tenkrát všichni nasmáli.
 

Zpět