Epos o Herr Fronkem

01.02.2010 08:42

Božská zjevení se přisuzují většinou silně věřícím víceméně nevzdělaným lidem, ve většině případů dětem. Jak si ale vysvětlit to, co zažila slatiňanská hala v sobotu v 8:00 a co viděly desítky vzdělaných očí? Davová psychóza? Zázrak?

Jak již víte, náš tým porazil lídra tabulky Era pack „C“ vysoko 6:3. A bylo to především zásluhou posily z béčka Herr Fronkeho. Řečeno slovy básníka: Mezi perly se vklínil i jeden diamant.

Herr Fronke byl na hřišti naprosto nepřekonatelný. Skluz střídal skluz, milimetrově přesné přihrávky přiváděly soupeře k šílenství, jěho obětavost hraničila se sebeobětováním. Z tábora Era Packu se ozývalo: „Jak se s tím máme vyrovnat?!“, nebo „Proti němu nemamáme šanci!“. Herr Fronke pak svou snahu korunoval 2 podařenými góly, kdy si míč prakticky přikoval k noze a, stejně tak jako skalpel v rukou zkušeného chirurga dokáže zázrak, přesně cílil na bránu, aby zasil sémě vítězsví. Jeho pohyb na hřišti popíral jasné zákony časoprostoru a enormní hybnost jeho končetin zase zákonům anatomie. Když odcházel ze hřiště, zahlédl jsem na okamžik nad jeho hlavou jemnou, ale opravdu jemnou svatozář.

Proti Kočí už zase hrál hovno.

Váč Otec zakladatel

 

Zpět