Hořkosladce

19.01.2011 20:11

       Béčko začalo o sobotním večeru proti Veteránům pěkně zvostra a nádherným gólem Herr Fronkeho se rychle ujalo vedení. Chytrá jedovka ze střední vzdálenosti popřela všechny fyzikální zákony a nešťastného golmana doslova obskočila. Proti silnému soupeři hrajeme jak se sluší dobře a do poločasu svůj náskok ještě zvyšujeme. Všechno vypadá krásně. Déšť naděje prší z oblaků. Bohužel nám krutě utekl začátek druhé půle, kdy soupeř po dvou individuálních akcích jednotlivců poměrně lehce a rychle vyrovnává. Asi 12,5 minuty před koncem tak zápas začíná znova. Obě strany se snaží strhnout vedení. Pro oko diváka to musí být strhující podívaná. Dochází i k nechutným scénám simulování ze strany Veteránu, kdy jeden jejich útočník padá k zemi zřejmě vlivem síly větru (nikolik větrů což by se dalo pochopit) způsobeném rychlým pohybem našich obránců. Jenže rozhodčí mu to žere a píská! Naštěstí z následných trestňáků nic netrefili. My jsme, ale taky už nic nedali a tak jsme se rozešli smírně 2:2.

  Následuje Santos, který byl na nás pořádně vyhecovaný a my ve vyrovnaném zápase taháme za kratší konec špagátu a prohráváme ho 2:3. Duel nemá cenu více rozebírat. Proč? To se poctiví čtenář dozví dále. Za zmínku ještě stojí již tradiční zranění se Chomči. V loni to odnesl kotník, letos koleno a vypadá to, že s naším forvardem se setkáme opět až na podzim.

   Následuje tradiční přesun do Penalty, kde protentokrát panuje celkem přijatelná teplota. Potěšitelné je, že se zde scházíme ve velmi silné sestavě. Lejeme jako zjednaní a v tom zábavu přerušuje nečekaný telefonát s informací, že jeden hráč Santosu nastoupil i přes 4 žluté karty. To znamená jediné. Vyhráli jsme kontumačně 5:0. Informace je následně potvrzena z oficiálních míst. Ne, že bysme z takto získaných bodů měli nějakou extra radost, ale pravidla platí pro všechny a kázeň musí být. Tak je to správné. V hostinci se rozjíždí nečekaný zelený kolotoč a postupně se na něm všichni svezeme až 8x. Do toho se vypilo mnoho piv. A to i přesto, že někteří šli hned z rána o neděli podpořit kluky z Céčka.

   Ti hráli v tomto kole pouze jedno utkání proti Kočí. Za zmínku stojí pouze zlepšená hra a krásný gól, už druhý o tomto víkendu, Herr Fronkeho. Kočáci evidentně hodně potrénovali, obměnili kádr a asi jim do toho někdo dobře kecá. Ač jsme hráli opravdu docela dobře, stejně to nestačilo a dostali jsme klepec 1:2. Nutno poznamenat, že remíza by byla spravedlivá, ale bohužel jsme nedali asi 2-3 vyložený tutovky a to je pak těžký.

   Kluci z Céčka se chodí družit do hostince Za Vodojemem a sem míříme i tentokrát. Zajímavé věci se však děli až při přesunu, kdy čtveřice odvážných - Herr F., Druid, Mihy a Ríša si na Stromovce sedla na zahrádku a dokonce v tričkách. Psal se 16. leden přátelé :)

     Byla to jářku veselá taškařice a mooc jsme se tenkrát všichni nasmáli.
 

Zpět