Krátce z probíhající sezóny 2014/15

23.01.2015 14:40

 Do sezóny 2014/15 se po výrazných organizačních změnách a škrtech v rozpočtu přihlásilo pouze Céčko, ze kterého se tím pádem defakto stalo Áčko, ale vzhledem ke slavné historii a úctě k tradici si v názvu ono „C“ ponechalo. Místo ligy a kraje, tak náš klub figuruje pouze ve II.tříde chrudimského okresu, což je mimochodem ta nejnižší soutěž co jde, fotbalovou hantýrkou zvaná prales. Navíc z nejrůznějších důvodů se ze spousty aktivních hráčů stali bývalí a další nemalá skupina přešla do jiných mančaftů. A tak má naše parta, která kdysi měla na soupisce asi 50 jmen, před téměř každým kolem problém dát dohromady aspoň těch pár nadšenců co zbylo a kteří jsou k odehrání zápasu nutní. A to za nás tu a tam nastoupí bývalí hráči již rozpadlého SPS. A sice Renda, který ještě přitáhne Standu. Druhý z výše jmenovaných by pak zasloužil diplom za Fanatika roku, neb na naše zápasy dojíždí až z Nových Hradů, přičemž podstatnou část cesty jede vlakem. Zato by mu mělo vedení alespoň proplatit kurz vystupování z vlaku, protože to Standa občas nezvládne a stanici Slaťiňany přejede  se smutným pohledem na vzdalující se perón :) V našem dresu se rovněž mihli i nějací mladí kuci, který já osobně vůbec neznám a tak se třeba stalo, že byl člověk na hřišti s lidma, který viděl po prvý v životě a nevěděl ani jak se vlastně jmenujou :)

     Výsledkově je probíhající ročník zatím výrazně podprůměrný. Po hezkém bodu hned v úvodu následoval dlouhý půst, který jsme přerušili až v posledním předvánočním kole vydřeným vítězstvím 1:0 nad Gymplem, kdy při nás stáli snad všichni svatí. Jinak jsme utrpěli několik hezkých debaklů, přičemž pan Žéňa v bráně častokrát neměl daleko k celkovému psychickému kolapsu.  Podzimní část sezóny jsme tak se čtyřmi body přečkali na slibném posledním místě. Do „jarní“ části jsme nevykročili o mnoho líp a z prvních dvou zápasů jsme si žádné body neodvezli. Pak však následovalo vzepětí všech sil a my jsme vyválčili bod s Trpišovem a následně rozmetali Rabštejnskou Lhotu 4:3 a to jsme už 0:2 prohrávali. Zdvojnásobili jsme tak počet bodů a dokonce se odlepili z naprostého dna tabulky. Ve hře je pořád ještě 18 bodů a tak s tím třeba ještě zamáváme, i když pravděpodobnější je, že ne :)

   Tak jako tak bude po posledním zápase sezony 21.února šílená chlastačka už od 11.dopoledne nejspíše v restauraci Za Vodojemem, kam jsou srdečně zváni i bývali členové a fanoušci, páč je prakticky jisté, že to bude náramná taškařice a mooc se tam tenkrát všichni nasmějem! 

Zpět