Totální vítězství!!!

01.03.2010 21:54

Po několika málo nevydařených zápasech v posledních kolech začali mnozí malověrní a bezcení lidé pochybovat o úspěšném završení našeho celoročního boje, k němuž chybělo nám již tak málo. Však hrstka věrných, morálně a duševně nadřazených mužů a žen nepřestávala věřit, ba co věřit, nepřestávala si býti jista naším konečným vítězstvím. Tak jako před úsvitem bývá tma největší, aby ji záhy vystřídala zář slunečních paprsků nového dne, stejně tak jako po dlouhé a kruté zimě vždy příjde jaro a s ním nádech nových lepších dní, i my jsme po slabších výkonech opět ukázali svou zdrcující nezlomnost a touhu porážet a vítězit!

    Ten den, vítězný den, jež navěky bude zapsán zlatým písmem v kronice naší organizace jsme se opět jednou sešli v nejsilnější sestavě. Do bojů sice ještě nemohl zasáhnout dlouhodobě zraněný Chomča, ale Dubák ho nahradil důstojně. V prním zápase postavil se proti nám nevyzpytatelný celek Metaxi Jeníšovice. Od záčátku se hrál pohledný a oku diváka líbivý futsal. Navíc nebyla nouze o góly. Ty však k naší velké radosti padaly pouze za chrbát golmána soupeře.  A to hned 5x. Metaxa si té neděle moc hvězdiček nezasloužila a tak hoši v modrém opouštěli plac jako parta spráskaných psů čínský trh.

   Před druhým střetem s tradičním rivalem Nolou, roznesla se kuloáry zpráva, že konstelace hvězd je nám příznivě nakloněna a v případě zisku tří bodů již pro nás jakožto Triumfátory bude poslední kolo pouhou formalitou. Noláci však tou dobou ještě naivně věřili v možnost svého celkového prvenství, a tak vstoupili do mače rovněž řádně nažhaveni. Zápas to byl tvrdý a nelítostný. Vyhecování nepřátelé zle dotírali na naše obrané valy, ale ty prozatím pevně držely. Navíc naše protiútoky 2x zaznamenaly úspěch v podobě vstřelených gólů a poločas nám tak dopřál pocit blížící se extázi.

   Možná i díky tomuto pocitu sme ve druhé půli poněkud ukolébáni a nepřítel toho využil poměrně dobře. V pěkných přečísleních se mu podařilo rozložit naši obranu a vyrovnat. Na "jejich" lavičce zavládla pomalu euforie. Tu však zcela pohle hesla pana Kůdi: "přitáhnout, povolit, přitáhnout" asi dvě minuty před koncem chládí náš třetí gól, který se již ukázal býti vítězným.

   Po závěrečném hvizdu si tak všichni užívame pocity vítězů. Následuje přesun do Penalty, kde probíhá vítězný doutník, přípitek s naší zelenou kamarádkou a jubox chrlí jeden hit za druhým. Na příští kolo můžeme dorazit třeba v ploutvích a stejně už nám zlatý pohár nikdo nesebere.

  Zbývá jen dodat, že to byla jářku veselá taškařice a mooc jsme se tenkrát všichni nasmáli.

Zpět