Vítězný vstup B.

16.11.2009 20:19

   Tak nám to zase začalo. O předchozím víkendu se opět naplno rozjelo futsalové šílenství a my jsme byli samozřejmě přitom. V sobotu nastoupilo ke svým dvěma úvodním duelům "céčko" a dopadlo tak nějak půl na půl. Byl jsem přítomen jemom druhému zápasu proti výrazně silnějšímu výběru Era-packu D, než jak jsme bývali zvyklí. Už to nebyly ty dětičky co si šly pro výprask, ale poměrně konsolidovaná parta výrostků, která už do koule nějakej čas evidentě kope. I proto náš zástupce v nejnižší soutěži po tvrdém boji podlehl.

   "B" tým se na svůj nedělní zápas připravoval již o den dříve v nejrůznějších chrudimských hostincích a restauracích. Já osobně sem se účastnil oslavy Kůďových narozenin v Penaltě a lábal sem spolu s několika dalšími straníky od 6 snad do půl druhý. I kvůli tomu, nás někteří jedinci předem zatracovali a odsuzovali k neúspěchu. Prý jsme jenom skvadra vyčpělých alkoholiků, neumětelové, který budou dělat akorát ostudu... Pche!

   Do úvodního zápasu proti Steře Pardubice jsme vlétli jako uragán. Od začátku nebývale zuřivě napadáme soupeře už od jeho brány. Útok se poctivě vracel vypomáhat obraně a obránci naopak podporovali ofenzívu, tak jak to má být. Nesmím opomenout ani Urbise v bráně, který vyřešil řadu ošemetných situací a byl velkou jistotou. I proto se zaslouženě ujímáme vedení. Následně o něj sice vlastní chybou lacině přicházíme avšak vytrvalým tlakem a poctivou prací všech jedinců kormidlo zápasu obracíme na kurz G12. Dvěma brankama dostáváme jistotu a zápas kontrolujeme. Raketový nástup do týmu zaznamenal právě oslavenec Kůďa, který ze dvou přímáků vstřelil dva góly a ještě stihl dostat žlutou kartu :) Asi tři vteřiny před koncem, když už se všichni vidíme na lavičce sice inkasujeme korigující gól, ale tři body nám to už nemůže vzít.

   Následný mač se Spartakem "A" měl přinést těžší a vyrovnanější boj. Opak byl pravdou. V loni jsme s nima dvakrát nekompromisně prohráli a navíc se teď sešli snad v nejsilnější možné sestavě. Jenže my hrajeme nafrčení výkonem z prvního duelu a opět vedem 1:0. A stejně jako v předtím i teď si necháme dát vyrovnávací gól. Ale zároveň poslední. Slaťniňáci evidentně zaskočení naší aktivní hrou a místy až brutálním napadáním našich útočníků kupí chybu za chybou a my je tvrdě trestáme. No zkrátka a dobře, zápas proti favoritovi jsme vyhráli rozdílem třídy 5:1. Z toho 3 góly padli snad během dvou minut, takovej to byl mazec. V našich řadách nebylo slabého výkonu. Pozitiva jednoznačně převládají. Po delší době byl v našem kádru cítit týmový duch, všichni makali naplno a dobře se střídalo! Výborně se uvedli oba nováčci v našem týmu - Kůďa a Jurge. Druze jmenovaný po zastřelování v prvním zápase nakonec vsítil dvě z vítězných branek ve druhém. A Kůďa dal zase dvě v prvním, jak už sem ostatně zmiňoval. Dále se 2x trefil Pája a pojednom zásahu přidali Váca s Kudrnáčem. Nutno podotknout, že Kudrnáčovi ke gólu přistěla nádherná, na milimetr přesná kolmice do uličky mezi dva obránce, vyslaná mnou :) 

   Tradičně míříme na tiskovku Za Vodojemem, ale jelikož je neděle, tak to nepřeháníme a v rozumnou hodinu se rozcházíme do svých domovů. Každopádně to byla náramná taškařice a móc jsme se všichni nasmáli.

Zpět