Vstříc novým vítězným bitvám!

09.12.2010 20:40

       "Já nechápu jak je možný, že pořád vyhrávaj?". V tomto duchu se vedl mnou odposlechnutý rozhovor jednoho hráče Veteránů a sudího po 3. kole Okresního přeboru. Tím kdo pořád vyhrává bylo samozřejmě myšleno naše skvostné G12 "B". Je pravda, že i tentokrát byla cesta k vítězství hodně trnitá, ale morální kvality a odhodlání vítězit a bojovat do poslední chvíle jsou prostě mocnou zbraní na naší straně.

   Získat náš skalp se tentokráte pokusila ponejprve Kleopatra Chrudim. Některé hráče soupeře dobře znám :) Tímto posílám pozdrav alkoholikům na Klejku, pro případ, že by snad navštívili náš web. Zápas začal pěkně zvostra a Kleopatra nám nedala zadarmo vůbec nic. Opticky sem to viděl poměrně vyrovnaně, ale útok protivníků občas rozdával v našich obraných řadách pořádný chaos, ale smůla se jim lepila na kopačky. Jestli sem dobře počítal, tak jen v první půlce trefili snad 3x některou z tyčí na Urbisově svatyni. Naše útoky nebyly tak časté, ale když už sme se před bránu dostali, tak to taky byly hezký závary. Z jednoho takovýho padl náš úvodní gól, ikdyž s notnou pomocí dobíhajícího obránce Kleopatry, který si nešťastně srazil míč z nepodařené střely do vlastní brány. První dějství tak skončilo 1:0 v náš prospěch.

   Ve druhé části se soupeř hrnul před naší bránu jak voda, když trhá hráze. Jeho snaha vyrovnat byla enormní. Kleopatráci hráli poměrně chytrej, kombinační futsal a musím uznat, že technická převaha byla asi mírně na jejich straně. Avšak z jejich snahy skórovat se zrodila i chyba. Já sem obětavým zákrokem zastavil průnik u lajny, abych vzápětí v těžké pozici na zemi poslal balón na zcela volného Jurgeho čekajícího na půli protivníka. Tváří v tvář golmanovi pak náš útočník zachoval čistou hlavu a s přehledem proměnil - 2:0.

   Zápas však nebyl zdaleka rozhodnut! Asi 5 minut před koncem Kleopatra snížila. Navíc se chvíli na to nechal vyloučit Jurge, když oplácel faul. Čekali nás tedy dvě pekelné minuty ve třech! Hrdinně sme odolávali náporu a přišlo mi, že kluci ani nevěděli jak mají s početní výhodou pořádně naložit. Navíc i u nich se našel psychicky méně odolný jedinec, který zcela zbytečně při vlastním náporu fauloval a následně po odpískání ještě nepochopitelně zakopl balón. Jelikož se hraje na čistý čas a my jsme s rozehrou logicky zrovna nespěchali, dá se říct že připravil svůj mančaft o dobrou půl minutu přesilovky. V závěru se Kleopatra zoufale pokusila o hru bez brankáře, ale jak už to tak většinou bývá sama inkasovala, když Váca dobře vybojoval balón a poslal ho na Páju, který ho už víceméně pouze doklepl do prázdné brány. Bylo po zápase 3:1 pro naše barvy.

   Druhý střet proti nám postavil staronového nepřítele z Míčova. Staronového proto, že jsme se před lety střetávali už v 2. třídě odkud oni postoupili asi o 3 léta dříve než my. Ikdyž tomu gólový průběh neodpovídá, přišlo mi, že tenhle zápas byl zatím nejpohodovější co jsme v okresu absolvovali. Konečně sme aspoň místy měli znatelnou herní převahu a pouze vynikající zákroky golmana živily naděje míčovských. V zápase sme 2x prohrávali o gól, což se nám snad ještě nestalo. Ale stejně sem celou dobu pevně věřil tomu, že nakonec to stejně otočíme. Prostě sem to cítil. Tak se taky stalo a po dvou gólech útoku Kohout - Chomín a jedné trefě Mihule opět vítězíme - 3:2. Plný počet bodů tak tradičně míří na naše konto a my se posouváme na první místo tabulky!

   Následuje tradiční přesun do Penalty! Zde jsme jen my a strašná kosa! Opravu sem podobnou zimu v hostinci ještě nezažil. Asi i proto není zábava až tak bujará jak to bývá zvykem. Navíc někteří členové odchází poměrně brzy a v sále tak zůstavám pouze já, Váca a Chomča. Otázka je proč tam vždy zůstavají nejdýl ti, co to mají domů nejdál? Naštěstí nás tentokrát vysvobodil pan N. který se nečekaně ozval a já s Chomčou vyzbrojeni pivem v plastu s ním pak ještě míříme do Slatiňan podívat se na naše "A". To byl rovněž zajímavý zážitek. Viděli sme zápas plný emocí, 12 gólů a nakonec i lehčí bitku, když jeden opravdu labilní jedinec z Pardubic fyzicky napadl rozhodčího. K úplnosti informace dodám, že zápas skončil 6:6 přičemž naši už vedli 4:0.

   Každopádně to byla tenkrát jářku veselá taškařice a mooc sme se všichni nasmáli.


 

Zpět