Tři Sestry a Vinyl tour v Corona éře

09.08.2021 17:12

    Na přelomu jara a zimy 2020 sem zachytil vynikající zprávu. Můj oblíbený hudební soubor Tři Sestry se konečně rozhdodnul vyjít vstříc všem těm jako já, který už léta tvrděj, že zlatá éra skončila v roce 1993 deskou Švédská trojka a vod tý doby už je to takový... no, jiný. A tak oznámili, že na jaře vyjedou na Vynil tour, kde budou pjet písně pouze z prvních tří alb. Nic novýho neuslyšíme! Tam musím bejt za každou cenu, napadlo mě hned. Nejbližší zastávka Litomyšl. A už sem žhavil dráty. 

      Jednu chvíli to vypadalo, že nás pojede snad 15 a já byl připravenej vzít i auto a řídit. Hlavně, abych tam byl. Když došlo na závazný nákup lístků, najednou už nás bylo jen asi 7. Každopádně se jelo. Nebo aspoň mělo jet. Kde se vzal, tu se vzal, z jara toho roku nás nemile překvapil korona virus, Covid, chcete-li a předpokládám, že každej ví, co následovalo. Na jaře sme mohli jet leda do prdele. Koncerty se neustále přesouvaly na pozdější termíny, až nakonec odpadly na neurčito. V létě se to uvolnilo a nakonec sme někdy v půlce září konečně mohli vyjet. Stín uzávěr a zákazů opět visel ve vzduchu a tak se šance muselo využít. 

    Abych to nezdržoval. Nakonec nás jelo pět a vešli sme se do jednoho auta. Řidiče vzal na sebe dobrovolně Jirka D. alias George a tak to pro mě dopadlo vlastně ideálně. Po příjezdu do rodiště Bedřicha Smetany sme stihli pár kousků v hostinci kousek od místa konání klubu Kotelna. Samotnej výstup nebyl přímo v klubu, ale kvůli restrikcím se konal venku na parkovišti. To, ale vůbec nevadilo. Počasí bylo tak akorát a aspoň sme se nemačkali. Ještě před hlavní kapelou zahráli Synové výčepu. Uskupení, ve kterým zpíval a byl autorem textů legendarní Franta Sahula. Ten měl mimochodem právě na jaře 2020 smutných 10 let od odchodu na nekonečný výlet. Já jako fajnšmejk a znalec tvory Synů sem si jejich výstup náležitě užil. Podobně na tom byl i George. Já měl však tu výhodu, že sem měl v ruce neustále kelímek s pivem. 

    Hned po Synech výčepu šly bez velkýho otálení na plac Sestry. Kluci a holka si to viditelně hodně užívali. Přece jen, koncertů v poslední době nebylo moc a každej tak nějak tušil, že nejspíš zase dlouho nebudou. Skladba písní byla výborná. Koncert neměl jediný hluchý místo a bylo super zazpívat si starý písničky, který sem na živo nikdy předtím neslyšel. Já tuhle návštěvu Sester řadím hodně vysoko, dokonce to možná byl nejlepší živák jakej sem s nima absolvoval. A že jich bylo. 

   Pár dní po této akci se koncertní sály, hosdpody, restaurace, kina, divadla a prostě skoro všechno zase na dlouho zavřelo. A tak sme měli kurva kliku, že sme to stihli. 

     Tři Sestry - Vinyl tour

      

Zpět