2012/13 1. kolo "C"

12.11.2012 20:39

 

Úvod sezóny 2012/13 postavil našemu Céčku hned zkraje do cesty tradiční rivaly z SPS. Emoce a nenávist provázející vzájemné duely v letech minulých jsou však zřejmě již nadobro pryč. Kádr SPS doznal výrazných změn a ze staré gardy, se kterou jsme se tak rádi hecovali a špičkovali, zbyl již pouze Renda s Mazym (nebo aspoň pro tuto sobotu). Ostatní hráče soupeře jsem neznal. Stejně tak za nás již nekope Pája a Druid, pamětníci společných středečních tréninků a starých dobrých vyhrocených časů. Zápas se tedy odehrál v celkem poklidném, přátelském duchu. S minimem faulů. Kluci ze Strojíren Potůček budou zřejmě letos patřit k tomu slabšímu v soutěži, jelikož i my jsme je celkem s přehledem smázli 4:0 a přišlo mi, že jsme se ani nemuseli moc nadřít.

   Nicméně druhý zápas nás vrátil na zem a kdybych měl soudit podle něj, tak ani my nebudeme letos náležet ke spičce soutěže. Nastoupili jsme proti nováčkovi zvanému Aladin. Za ty hraje skvadra huličů a alkoholiků, případně huličů alkoholiků. Nicméně jsou to všechno kluci fotbalem odchovaní a snad všichni v minulosti hráli, nebo možná ještě stále hrají velkej fotbal. A řek bych, že většina z nich určitě už za něco hrála i futsal. Tak třeba Dubák byl ještě v minulé sezóně na naší soupisce a v sobotu už válel proti nám. Podle všeho za Aladina budou hrát i Bártis s Jéňou, též naši bývalí spoluhráči.

   K samotnému zápasu. Poměrně dost krutě nám utekl začátek a než jsme se rozkoukali, tak sme rupali 0:4. Až poté jsme trochu přizpůsobili hru soupeři, se kterým jsme se do pohyblivosti a vyspělosti taktiky nemohli měřit.  Do poločasu aspoň skorigoval Váca. Druhé dějství jsme začali podobně jako první a zase rychle inkasovali dvě branky. Pak jsme my trochu přidali, případně oni ubrali a dokonce jsme možná byli i chvílemi lepší, což korunoval Sigi krásným gólem, když využil chyby soupeřova obránce. Zápas byl tak ukončen za stavu 2:6 a za zmínku už stojí jen Fildovo zranění a hysterické výlevy našeho gólmana, na které jsme si za ta léta už zvykli, ale stejně mě přišlo na mysl, zda-li je ten pán psychicky úplně v pohodě :)

Zpět