Smolný víkend

15.12.2010 21:57

   Sněhovou břečkou polně prosincové soboty se vydávám zhlédnout další utrápený boj kluků z Céčka. Do haly přicházím za stavu 0:3 v neprospěch našich barev a do konce poločasu ještě vidím další dva góly vlnit, mihotat a třepetat se v síti nešťastného OZ. Napadá mě myšlenka zda-li by nebylo lepší sedět někde v hostinci a jen tak pro radost do sebe kopat pulitr za pulitrem. Posléze přisednout ke skupině cizích lidí a dát jim osvětovou přednášku. Takhle musím sledovat i druhý poločas, kdy se kluci z Céčka decentně pochlapili a šoupli tam Trpišovákům 3 fíky. Konečný stav byl tedy 3:5.

   Druhý zápas byl pak pro fandy G12 podobně hořkým čajem jako tzv. londýské tea pro bývalého ukrajinského prezidenta. Nic dobrýho. Céčko nese od Novinářů vejprask jako od Klička. Od čistého kanára je zachránila jen trefa Bivoje v první třetině čtvrté části druhého poločasu. G12 "C" x Noviny Chrudimska 1:6. Největším šlágrem, tak byly opakované výpadky v dodávkách elektrické energie, které asi 5x v průběhu večera uvrhly halu do temnoty. No aspoň sme chvíli neviděli na tu bídu.

   V neděli pak přicházím na scnénu já osobně, abych od 8 ráno musel čelit mým neoblíbencům z Heřmaňáku a kruté realitě, že se na to někdo vysral a sešlo se nás jen 6 + Jurge, který mohl nastoupit až do druhého zápasu. Díky klukům z Městce je klání od začátku značně vyhecované. Takovou partu duševně nevyrovnaných jedinců, aby člověk pohledal snad jen v politice, či fanklubu slávie (dej ji Pánbůh klidný spánek). Po jakémkoli písknutí rozhodčího, byť po evidentních faulech, následuje vytvoření rozhořčeného kroužku kolem arbitra a vzájemné se přeřvávání: "COOO PÍSKÁŠ ZMRDÉÉÉ, ČŮRÁKŮŮ!!"

 Bejt na místě sudích já, tak bych rozjel takovej mariáš, že by příští dvě kola za Heřmaňák neměl kdo nastoupit. Nicméně, kromě toho uměli kluci i docela hrát a poměrně hodně běhali a občas nám dali gól. Půlka skončila 0:2 pro ně. Do druhý sme se trochu hecli a po chvilce dokázali vyrovnat. Bohužel sme  se na rozjeté vlně neudrželi a opět sme si nechali dát branku. A pak ještě jednu. Takže 2:4 v náš neprospěch.

   Druhej zápas byl podstatně klidnější. Postavil se proti nám Instal Chroustovice. Nebo aspoň to, co z něj zbylo. Jestli nás bylo málo, tak jich ještě míň. Hoši z Chroustovic zápas nalajnovali tak, že se moc běhat nebude. My sme se toho celkem chytli a tak se to tak nějak v poklidu, víceméně v přátelské atmosféře odkopalo. Přitom sme jim dali 4 góly a vyhráli tak 4:0. Takže sme si ještě lehce spravili chuť.

  Jelikož bylo teprv asi 9 hodin ráno a většina hospod má tou dobou zavřeno, museli sme na pozápasový dýchánek zamířit do nějákýho nonstopu na borzně. Byl tam odsud hezkej pohled na kostel sv. Kateřiny a na Chrudim vůbec. Nakonec už jen zbývá dodat, že to byla jářku veselá taškařice a mooc sme se tenkrát nasmáli.

Zpět