Třetí kola - 12 bodů pro G12

16.12.2012 20:01

 

Ve třetím kole okresního přeboru se nám postavily týmy z Rozhovic a Heřmanova Městce. Náš cíl byl samozřejmě jasný a to zisk plného počtu bodů. Podle toho se taky začalo odvíjet dění na place. První půli sme kluky z Rozhovic v boxerské terminologii zahnali do rohu a čekalo se na jejich hozený ručník. Poločas jsme ukončili rozdílem 6:2 v náš prospěch a vypadalo to na procházku leknínovým sadem. Úvod druhé půle trochu zaskočil Kudrce, který se objevil nezvykle v obraně a během asi dvou minut jsme třikrát inkasovali. Po tomto nečekaném začátku jsme se ale opět zkonsolidovali a nakonec z toho drama nebylo, když jsme vyhráli tří gólovým rozdílem a sice 8:5.

   Následoval Heřmaňák, který mám po léta zafixovaný jako nepříjemného soupeře, s nímž jsou vzájemné duely většinou značně vyhecované. No, tentokrát tomu bylo úplně jinak. Možná první tři minuty se s námi soupeř jak takž držel, pak už byla jasná naše převaha. Kluci z Městce se překvapivě ani nevztekali, ani to nehrotili a celkem důstojně si odnesli výprask 8:1.

 Následoval třetí poločas netradičně na Kateřině, kde sem byl pro změnu nejsilnější já a zvládnul sem tam slušnou desetihodinovou směnu, ale tím bych se už snad ani neměl chlubit.

  Třetí kolo II. třídy, kterého jsem byl opět aktivním účastníkem přiřklo našemu C nejprve TS Chrudim. Ti se dokázali sejít pouze ve čtyřech lidech a tak hráli celý zápas oslabení. Co k tomu dodat. Zpočátku se i snažili útočit a měli dokonce jednu solidní šanci. Jak ale přibývalo v jejich síti branek, přestávalo je to bavit, navíc museli logicky odejít i síly fyzické. 2x se dokonce mohlo stát, že mohl jít soupeř i do dvou!!! Což už by byla zřejmě absolutní dehonestace. V prvním případě zahrál hráč TS zcela úmyslně rukou a zabránil tak gólu. Citlivý rozhodčí však šáhl jen pro žlutou. V druhém případě náš golman Žéňa, tak šikovně odkopl balón, že se trefil dobíhajícímu protihráči přesně tam, kam to muži mají vůbec nejmíň rádi. Potrefený nebožák se zkroutil v křečích v rohu hřiště a nevypadal, že by chtěl hrát dál. Ale Žéňa místo toho, aby rychle rozehrál, se na něj šel podívat, povzbuzoval ho, nabídl mu masáž a nakonec mu pomáhal na nohy. Přitom to mohlo být hezké přečíslení čtyři na dva :) I tak jsme zápas vyhráli 9:0 což by předtím asi nikdo nečekal.

  Poté nás čekali kloučci ze Zvonečku Stojice, jejichž věkový průměr byl cca 17 let. Vypadali běhavě a hbitě. A tak asi každého v hale šokovala naše hra, kdy jsme s nima nejenže drželi tempo, ale dokonce jsme je k ničemu nepustili. Když pak Váca 2x skóroval po hezky vypracovaných akcích bylo jasno, že i C si odveze plný počet bodů. Zvlášť když poté ještě skóroval Áda a naprostou jistotu sem dal já čtvrtým gólem, když sem s instinktem zabijáka počíhal před brankou Zvonečku a dorazil poskakující kouli za brankařova záda. Vítězíme tedy 4:0 a skóre toho dne je 13:0 v náš prospěch což asi nikdo z nás nepamatuje.

 Následuje velice krátká tiskovka na Stromovce a po jednom (opravdu!) pivu se rozcházíme na nedělní oběd.

  Byla to každopádně veselá taškařice a mooc jsme se tenkrát všichni nasmáli.

 

OPRAVA: ve článku jsem se dopustil faktické chyby, nechci však do něj zasahovat a tak to vypíchnu formou poznámky zde. V případě zápase C týmu se nejednalo o třetí, ale již o čtvrté kolo. Nevím jak se to mohlo vůbec stát, ale nějak mi z mysly vypaday vítězné zápasy se Sterou Pardubice 2:1 a Chroustovicemi 4:2, které se skutečně odehráli ve třetím kole.

Zpět